Gıda Teknolojisi - Program Hakkında

Öğrenim Dili: Türkçe, Hazırlık: İsteğe Bağlı, Puan Türü: YGS-2

Bölümün Normal Öğretim ve İkinci Öğretim Programı Bulunmaktadır.

Gıda teknolojisi programının amacı gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında ‘’Gıda Teknikeri” unvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.
İSTİHDAM OLANAKLARI VE ÇALIŞACAKLARI YERLER
Gıda teknolojisi teknisyenleri,
• Gıda sanayii ile ilgili kamu kuruluşları
• Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı,
• Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuvarları,
• Hıfzıssıhha Enstitüsü,
• Belediyeler,
• İl Sağlık Müdürlükleri vb.
• Özel sektör kuruluşlarında gıda üreten fabrikaların gıda laboratuvarlarında ve
• Özel gıda laboratuvarlarında ara teknik eleman olarak çalışırlar.
• Ayrıca kendi kurabilecekleri özel gıda işletmelerin de çalışma alanı bulabilmektedirler
ALANDAKİ KARİYER İMKANLARI
• Beslenme ve diyetetik (DİYETİSYENLİK)
• Bitki koruma
• Gıda mühendisliği
• Kimya
• Tarımsal biyoteknoloji
Bu bölümlere DGS sınavı ile geçiş yapılabilmektedir.